BVC - lillan växer så det knakar!

Åh vad Tuva växer, mammas älskling! Idag vägde hon 3980 gram och var ca 54 cm lång! Ngt kortare tror jag, hon låg inte still så mätningen blev sådär tyckte jag! Sist vi var på BVC var den 18/2 och då vägde hon 3590 så det var nästan 400 gram upp idag : )

Efter Bvc gick vi på stan en sväng med mamma. Tog en fika, handlade lite på Apoteket bl.a. En Dr Brown nappflaska! Och så kunde jag inte motstå att köpa en "tunika" med tights till Tuva ( :

Sen hade jag tid på VC. Jag har ju fått som utslag lite här å där på kroppen sen Tuva kom, kliar som bara den ibland! Men hon jag var hos kunde inte säga vad det var och alla läkare var upptagna idag så jag ska träffa läkare imorgon kl 10 istället! Hoppas få ngt svar / hjälp då! Mamma ska passa Tuva här hemma sålänge, tack <3

Nehe, försöka få lite sömn nu.. hoppas på en bra & lugn natt <3




Trött !

Idag är jag en trött mami, vet inte varför. Inte sovit mindre eller mer än vanligt sen Tuvisen kom. Men jag har svårt å vila på dagarna när Tuva sover. Håller alltid på med ngt eller är iväg nånstans. Ska försöka börja vila lite mer när Tuva vilar/sover..

Nu ska Tuva bada, sen blir det att slänga sig i soffan resten av kvällen.

Imorgon är det BVC, ska bli spännande å se vad Tuva väger nu o hur lång hon är! Jag tycker hon växer o är större varje dag ( :

Troll <3

Mitt lilla troll <3

Våran dag!

Idag har jag å skruttan varit ute på långpromenad med mamma och hundarna. Efter promenaden gick vi hem till mamma/mormor och hon lagade supergod lunch till oss : ) När Robban slutade jobbet kom han förbi och sen gick vi hem tillsammans.

Robban håller på å bli sjuk : ( genomförkyld å ser helt matt ut. Hoppas jag å tuva klarar oss!! Och hoppas Robban slipper feber...

Helgen var bra, ganska lugn! Rikard, Angelica och deras Felicia (född på lucia) kom till oss i lördagskväll. Vi kollade på melodifestivalen och käka ost å kex - trevlans : )

Robban är å handlar en sväng, nässpray till oss båda hehe. Min nästäppa släppte ju inte efter förlossningen så jag borde väl typ söka för det då jag använt nässpray i 9 månader och verkligen inte kan sluta!! Måste även söka för att jag fått extrem klåda i hårbotten, utslag på kroppen mm?! Trodde det bara var ngn allergisk reaktion på ngt men det försvinner ej och dyker upp nya utslag hela tiden? Skitjobbigt...

Tuvas mage verkar iaf bättre sen vi bytte ersättning. Nu har hon bajsat 1 gång varje dag iaf sen vi bytte men hon får kämpa en del. Ska till BVC på torsdag så ska fråga lite om allt då : )

Trevlig kväll på er <3

Mysigt å bada!!

Tuva bara älskade badet ikväll, det syntes verkligen att hon njööt - mysigt!
Längtar tills jag får bada med henne..

Idag har vi varit på mitt jobb å hälsat på, alla var ju så nyfikna på Tuva : ) det var mysigt å träffa alla igen, både små å stora! Och Tuva fick såå fina kläder, ska visa er när jag tagit kort..

Vi gick dit och hem, så en liten promenad blev det också - skönt! : ) När vi kom hem var vi trötta båda två så vi la oss i sängen och somnade i 2 timmar..

Nu ska vi njuta av det som är kvar av fredagskvällen och även helgen, alla 3 tillsammans igen <3



Babynest<3

Tur vi har vårat fina babynest och att Tuva gillar det! Sängen är ju såå stor : )

Baby semp lemolac eller Nan?!

Skruttan har haft ont i magen halva natten känns det som, legat å tagit i, gnällt å gråtit till dåodå men inget bajs vill komma ut. Hon har kämpat nu på morgonen också. Ringde BVC för lite rådfrågning men då var vår BVC tant på semester tills på måndag! Ringde 1177 men det var 20 min kö. Så ringde upp till BB.

Berättade hur det var. Och hon tyckte jag skulle testa att byta från Sempers (lemolac har vi kört) ersättning till NAN vilket var vad jag undrade om jag kunde göra. Många verkar tycka att Nan är snällare mot magen och hon sa att de använder Nan på barnkliniken. Så vi ska ge oss ut å handla det om en stund. Hon sa att vi kunde testa minifom magdroppar också..

Ni som kör med ersättning, kör ni Sempers eller Nan?

Tycker inte om denna hjälplöshet man känner - usch! Jag har ju själv världens problem mage och det gör att jag lider ännu mer med Tuva som verkar ha magont! "/ Hoppas det blir bättre efter matbytet iallafall..

Amanda & Lova!

Här är Elins fina tjejer : ) så söta !!

Första dagen !

Även denna dag har passerat snart och också den vääldigt fort! Mötte upp Elin och tjejerna på stan runt 11 (skulle eg varit där vid 10:30 men det här med att passa tider och ha barn kan vara lite svårt ibland hihi) men det kommer nog med tiden, när man fått rutin på allt!

Elin köpte jättesöta och fina kläder till Amanda. Jag köpte endast en ny snutte/kanin till Tuva då Vidar (hunden) bet sönder den jag köpt för länge sen innan hon ens hann få den - monsterhund!!

Sen åt vi lite lunch, Tuva sov sig igenom hela vistelsen på stan så det var skönt. Det var ju trots allt första "utflykten" och jag var lite spänd på allt, trappor, rulltrappor, tänk om hon blir hysteriskt ledsen osv, men det gick bra : ))

Sedan gick vi hem till oss en sväng. När dom sedan åkte hem så la jag mig bredvid Tuva och vilade tills Robban kom hem - mys!! <3

Mår lite konstigt, illamående, yr och huvudvärk! Jag tror det är pga medicinen som ska "avstanna" mjölken etc. Kräktes även inatt. Men mjölken verkar ha sinat nu så jag tänker faktiskt inte ta tabletterna mer! Ska ringa BB imorgon och kolla så att det är ok att jag slutar, men det borde det vara...

Imorgon ska jag påbörja förlossningsberättelsen! : )

2 veckor av lycka <3

Idag kl 20:45 så blev våran älskade lilla Tuva 2 veckor - herregud! Det går för fort. Idag hade vi tid på BVC för vägning å mätning. Vi var väldigt spända på vägningen samtidigt som vi kände att "Nu måste hon ha gått upp". Och det hade hon, 270 gram på en vecka så nu ligger hon över födelsevikten! Hon väger nu 3590 gram - mammas stora tjej! Och 2 cm längre hade hon blivit!

Robbans 10 dagar har nu passerat, han börjar jobba imorgon igen och jag å tuva är ledsna : ( hehe. Nerå men det känns tråkigt. Det har varit 10 underbara, mysiga dagar tillsammans! Skönt att det snart är helg igen iallafall, då får vi vara tillsammans igen alla 3! Vi kommer sakna dig imorgon å vänta på att klockan ska slå fyra <3

Vi får iallafall annat bra sällskap, vi ska träffa Elin, Amanda åh Lova på stan på fm. Det blir mysigt : )

Älskade Tuva, känslorna jag känner går inte beskriva i ord! Du är det finaste som finns, det finns stunder då jag fortfarande inte kan förstå att du är våran egna lilla tjej, att du är vår dotter, att vi skapat dig! Jag är så lycklig, du är det bästa som hänt mig / oss. Ibland när jag tittar på dig så rinner tårarna nerför mina kinder, lyckotårar! Du är ren lycka... Och jag älskar dig mer än allt!

Och Robban, världens bästa sambo/pojkvän och pappa! Mina känslor för dig har bara blivit starkare sen vår lilla dotter kom. Jag älskar dig, beundrar dig och vill alltid vara med dig!

Godmorgon <3

Lillskruttan sträcker på sig å säger Godmorgon : )

Morfarmys! <3

Tuvas morfar bor i Sthlm men idag kom han och hans sambo hit och gosade å tittade på Tuva : ) älskade papi!

Tog en så himla söt bild på dem också, både pappa å tuva ler hihi <3

Besök!

Vi har besök över helgen, Carro är här och titta så fina kläder lilla Tuva fick av henne och Peter : )

Annars är allt bra, hoppas komma igång med uppdateringar ordentligt snart! : )

Update om allt..

Dagarna går och alldeles för fort : ) igår blev älskade Tuva 1 vecka, förstår inte vart tiden tar vägen.

Igår hade vi hembesök från BVC, det gick bra och kvinnan som var här verkade trevlig. Gick igenom massa info. Jag berättade om mina bekymmer med amningen, att mjölken inte tycks rinna till, att mina bröstvårtor är helt såriga och ena till o med varigt o att jag inte vill amma längre! Tuva blir inte mätt och jag har fruktansvärt ont! Hade dessutom haft 39,1 graders feber sen måndagskväll o hela natten. Hon sa åt mig att ringa upp till BB så att de fick ta en titt på mig. Så fick tid där kl 15. Jag hade lite mjölkstockning på höger bröst, därav febern. Och sen tog de lite mjölk å skicka på odling för att se om jag behöver antibiotika för såret( vilket de inte trodde, men för säkerhets skull). Jag bestämde mig eller det hade jag gjort redan hemma för att sluta amma. Jag har typ ingen mjölk, Tuva blir ej nöjd o går inte upp i vikt som hon ska samt att jag inte ens kan ha det tunnaste linnet på mig ens pga smärta! Inte värt det! Så från och med igår äter jag medicin för att "avstanna" den mjölk som finns och Tuva började igår med ersättning.

Jag är nöjd med mitt beslut! Och känner mig lättad. Nu vet jag att Tuva får i sig mat och jag slipper snart ha ont å må dåligt psykiskt pga amningen..

Inatt vaknade Tuva själv var 3:e timme. Åt, låg å spana lite och somnade sen om. Hon kändes helnöjd! Och det gjorde mig nöjd å lycklig! <3 Dagen har också flutit på bra, nu sista timmen har hon varit lite gnällig å ledsen utan att vi vet riktigt varför, magen?!

Imorse åkte vi till svärmor å åt frukost å mös ett par timmar. Sen när vi kom hem fick vi besök av Elin, Rasmus, Amanda och Lova : ) Elin är så grymt duktig å pysslig, ni ska få sen på bilden nedan vad hon hade sytt till Tuva <3 så himla fint! Fina kläder fick vi också och sen 3 påsar med kläder som hennes flickor haft åh en babysitter - snacka om bortskämda vi är <3 TUSEN TACK!!

Igår var Robbans arbetskamrater här å kikade på Tuva också : )

Jag är helt dåsig å trött av medicinen, så det känns knappt som jag vet vad jag skrivit nu haha.. Men nu hoppas jag Tuva somnar ordentligt så jag också får sova ett par timmar...


~ Alla dessa känslor ~

Dagarna flyter på och även om dagarna mest består av att få rutin på det nya livet och vi mestadels varit hemma sen Tuva kom så flyger dagarna förbi..

Igår hade vi återbesök för Pku-test samt vägning. Pku:n gick jättebra, Tuva snuttade på Robbans finger samtidigt som hon fick sockerlösning och hon sa inte ett knyst när de stack henne i hennes lillalilla hand. Det såg ganska brutalt ut så jag är glad att hon verkade så oberörd : )

Sen var det dags för vägning. När hon föddes vägde hon 3560 g. När vi åkte hem 3345 (de går ju ner första dygnen) men sen ska de ju vända när de börjar äta ordentligt. Jag trodde iaf att hon skulle ha gått upp igår på återbesöket då jag tyckte att hon ändå ätit ofta och bra även om mjölken inte riktigt runnit till. Men hon hade gått ner ytterligare och vägde då 3260. Jag blev skitledsen då jag inte hade förväntat mig det samt att hon närma sig sina 10%. Jag fick amma lite där samt pumpa lite för att se lite hur mkt mjölk jag har. Sen sa de att jag skulle försöka amma varannan timme och så skulle vi komma tillbaka idag söndag! Jag gjorde som de sa och idag när vi var tillbaka för vägning så vägde Tuva 3305 g, upp 45 g sen igår! Låter inte mkt men huvudsaken att det vänt och de sa att det var bra! Vi blev så glada och lättade! Så håll nu alla tummar för att hon fortsätter öka o att jag har tillräckligt med mat för att göra henne mätt å nöjd!

Igår blev jag så ledsen över allt, kände mig otillräcklig, var rädd att Tuva mådde dåligt och ja allt möjligt. Jag grät å grät å grät och Robban försökte trösta å lugna mig, även fast han också tyckte det var lite jobbigt!

Efter läkarbesöket idag så åkte vi ut till Robbans mamma o J en sväng. Och när vi kom hem så lagade Robban godaste middagen jag ätit på länge!! Mmmmh! : )

Imorgon har vi inga planer ännu. Soova hehe. Och kanske premiärgå en sväng med vagnen. På tisdag kommer Robbans arbetskompisar hit, de ska sniffa på Tuva och vi tänkte bjuda på semmeltårta : ) På onsdag kommer Elin m familj. Och ihelgen kommer ev Carro till oss, och Pappa & Eva ska hälsa på en sväng lördag eller söndag!

Älskade Tuvan älskas bara mer å mer för varje dag som går <3 Hon är det finaste som finns hihi! Bästa jag gjort och varit med om, att få barn! Herregud så mkt känslor man känner..

Förlossningsberättelse kommer inom kort : )

Min lilla skatt <3

Uppdatering kommer snart , jag har inte tid just nu - upptagen med att titta på min underbara skatt <3

Tuvis <3

Mätt och belåten Tuva - åh jag dör, kan man känna sån här kärlek?!

Lyckorus!

Snacka om lyckorus som far genom kroppen hela tiden. Jag kan inte förstå att vår lilla Tuva verkligen är vår, att det är hon som legat där inne i magen under alla dessa veckor <3

Robban har verkligen gått in i rollen som pappa och det är så härligt att se honom & Tuva tillsammans - mina bästa älsklingar!

Vi kom hem igår eftermiddag. Riktigt skönt att komma hem till sitt eget!! Robbans mamma, syster och J kom förbi. Runt 23 la vi oss i sängen å försökte sova. Jag har väl iaf sovit runt 2 h skulle jag tro, mer än senaste dygnen så jag är nöjd haha! Tuva har varit på rätt gott humör under natten, ätit och bajsat mest! Men just nu går Robban omkring med henne lite då hon är kinkig. Som sagt, skönt att vara hemma men även lite läskigt : )

Tack för alla grattishälsningar, ska komma igång med uppdateringar vi ska bara landa lite : )


Tuva 5/2-13 <3

Igår kom hon, vår älskade lilla prinsessa! 5/2-13 kl 20:45.

3560 gram och 50 cm lång! Känslan är obeskrivlig. Vi är så lyckliga <3

Är det på gång eller inte?! Hmm

Jag är helt slut! Har haft ganska regelbundna värkar sen igårkväll. Om detta bara är förvärkar som kan hålla på läänge innan FL startar så vet jag inte riktigt hur jag ska stå ut! För det gör jävligt ont när "värkarna" kommer "/

Klockade dem lite igårkväll och då var det mellan 7-10 min mellan dem, typ. Gör det nu igen och nu är det ca 9 min.

Tror även att slemproppen håller på å lossnar, lite i taget! Ska försöka sova en stund (känns dock omöjligt). Sen ska jag ringa förlossningen å se vad dom säger!

- Bm besöket!

Uppdatering om besöket hos bm. Det gick bra. Men eftersom jag hade misstankar om fostervattnet så fick vi åka upp till förlossningen. En läkare gjorde en gynundersökning (bläh, dont like it) och så kollade hon med ultraljud. Det fanns gott om fostervatten och hon kunde inte se att jag "läckte" ngt nu iallafall! Fick ligga å mäta kurva också och det såg med bra ut - pustar ut!

Väl hemma så hade jag iallafall "läckt" ngt igen så till o med byxorna var blöta?! Men ja, vattniga flytningar är tydligen vanligt såhär i slutet å eftersom dom kollat så kan jag ju bara lita på att allt är som det ska! Känns bara så skumt :S Det som kommer är precis som vatten iallafall... Äckel info haha! Men här är vi brutalt ärliga ;P

Ligger i badet igen, sen ska jag nog slänga mig framför tv:n och vila å titta lite på One tree Hill! Robban är på bio med jobbet!

Känns som jag ska somna nästan så lika bra att duscha av sig o kliva upp : )

<3

Ett bad gjorde susen, bebis har bökat runt å jag är lugnare! <3

Barnmorskan om ett tag!

Idag vid 13:30 har jag tid hos barnmorskan! Känns väldigt bra att jag har tid just idag för jag är lite orolig över vissa saker. Har senaste veckan börjat undra om jag läcker fostervatten?! Och sen så har bebis varit så lugn igår och änsålänge idag. Har känt h*n men så diffust åh lite!! You know me, orolig för allt! Men det där med fostervattnet bör väl kollas upp, man ska ju inte gå för länge pga infektionsrisk om vattnet "börjat" gå vad jag har förstått iaf?!

Sovit som en kratta, men det är väl för att jag legat och känt efter hela natten! Ligger i ett bad nu sen ska jag upp å börja packa väskan som ska med till förlossningen! Har inte "orkat" göra det än men känner att det kanske är en bra idé att göra det nu iallafall..

Stort Grattis till Sandra & Andreas som fick en sååå söt son igår/inatt! All lycka till er : )

Då var helgen snart slut - igen! : )

Redan söndag! Helgerna går så himla fort - tyvärr! Fast det gör ju iofs veckorna också..

Ifredags var Robban ute å käkade å bowlade och jag hade myskväll med mamma och min bror. Vi åt räkor, ost å kex , pratade och tittade på tv : ) och på förmiddagen var jag på mitt gamla jobb å hälsade på, alltid lika härligt! Saknar både kollegor & barn <3

Igår satt jag på akuten med mamma heela dan med hennes opererade fot. Sjukt mkt folk å lång väntetid. Jag åkte hemåt efter 5 timmar, handlade å så och sen ringde mamma efter ca 4 timmar så då åkte vi å hämtade henne. Lider med henne, smärtan blev bättre när de ändrade gipset, det satt för hårt. Men nu har hon åkt på feber å halsont också..

Idag har vi varit hos Robbans mamma åh Janne. Tog en fika och så fick vi de söta kläderna hon stickat till bebis, ska visa er när jag tagit kort : )

Jag & Robban har legat å kollat gamla avsnitt av One tree hill och myst sen vi kom hem och nu börja han med maten medan jag la mig i ett varmt bad! Bebis är lite lugn idag och att bada brukar få fart på h*n så får se om det händer nåt!?

Stort lycka till önskar jag Sandra & hennes pojkvän som idag blir igångsatta och snart har sin lilla skatt hos sig!! Och grattis till min barndomsvän Jonna som nu fått sin lilla son : ) Jag läängtar tills det är våran tur!! Hihi..

V 39!

Idag går vi in i v 39 då : )

lillahjartaat.blogg.se

I väntan på dig <3

RSS 2.0