- Cupcakes!

Bakat Cupcakes för första gången idag, ska göra det till Tuvas dop och måste säga att jag blev riktigt nöjd!! : )

De som smakar gav tummen upp oxå ; )

Så älskad!

Vår underbara lilla skatt, som bara växer å växer : )

~ Pust, stånk och stön..

Ojoj slut som artist!! Mötte upp Angelica å Felicia på stan vid lunch. Gick en sväng. Jag lämnade tillbaka en tröja som jag inte var nöjd med och så köpte jag söta rosetthårspännen till Tuva : ) Hoppas hon gillar det bättre än hårband hihi. Blev lite servetter, bakformar, strössel mm oxå som ska användas till bak till dopet!

Sedan åt vi god sallad på PAUS! Men det var mer jobbigt än gott då Tuva blev hysteriskt ledsen precis när vi beställde typ. Hungrig + hennes "sovtid" på dan. Lugnade ner sig lite medan hon åt men sen blev det gråt igen - lilla gumman! Att somna o sova i vagnen gick inte, inte heller i bärselen så rubbningen av hennes vanliga rutiner med vilan gjorde hela efm och kvällen jobbig!! Efter gråt, skrik och lite mer mat så somnade övertrötta fröken runt 20 iallafall!

Själv är jag helt slut efter denna dag!! Robban jobbar lite just nu på kvällarna, men är snart klar tack å lov. Att vara ensam hela dagarna + kvällarna är lite tufft faktiskt. Inte om allt är lugnt å bra men dagar å kvällar som dessa är det skönt när man kan hjälpas åt / byta av varann lite! : )

Tack för idag!

Mors dag, dop mm...

Idag har jag bokat kyrka till dopet å grejat. Det blev inte den kyrkan jag hade velat helst då det inte fanns ledigt där förrän i aug å vi vill ha tidigare än så. Men det blir nog bra iallafall. 6 Juli blir det iallafall så nu behöver vi planera mat, dukning mm... Ska försöka å ta det med ro ; ) hmm..

Helgen som var gick lika fort som vanligt med trevlig var den! Grillning å lite vin, dans mm blev det i lördags! : )

Igår kom svärmor & J till oss på en fika! Var ett tag sen vi sågs. Det var även min första Mors Dag igår, tänk att jag är mamma hihi. Fick världens finaste blomma av Robban å Tuva <3 Älskar er!! Så mycket!!

Nu är kl 22:15 å jag ligger i badet. Ska tvätta håret å greja nu så att jag kommer i säng snart!! Imorgon blir det fika/lunch med Angelica & Felicia! Natti natt

- Ska bli så skönt å sooova!!

En trött mamma har precis duschat å slängt sig i sängen, äntligen!

Vid lunch tog jag & tuva spårvagnen till Klockartorpet för att hälsa på Carro en sväng innan hon och Peter skulle iväg på syrianskt bröllop (så coolt). Tuva ville inte alls ligga ner i vagnen så jag fick plocka upp henne och när hon fick sitta i knät o titta framåt var allt jättekul!! Bestämda lilla fröken!!

Carro gjorde sig ordning för kvällen medan vi var där och både hon å Peter var superfina! : )

Tuva har inte lyckats sova ett dugg på dagen idag, eller 15 min kanske. Så det var en övertrött tjej vi fick tampas med ikväll men tillslut så! Skam den som ger sig! Var nära på att ta upp henne i famnen flera ggr men nä, ögonen gick i kors å jag tänkte hela tiden att om hon ligger en stund till så somnar hon! Hon var inte ledsen eller nåt, bara styrig å for omkring i sin säng ;b

Tuva fick nya fina snuttisar idag. Hon har ju en som hon älskar som vi köpte i en butik i Vilhelmina. Kommer inte ihåg märket just nu men vi hittade iallafall precis likadana på babyproffsen i 4-pack för 199:-. De var i rosa o olika mönster! Jättefina! Så nu har vi å byta med för det händer ju att det kommer kräka på snutten ibland osv ; )

Nä, nu ska jag sova! Nattinatti

Blogglusten borta?

Ska försöka skaffa lust å motivation igen! : )

Torsdag!

Underbart väder det varit idag, sool! På fm/lunch tog jag, Tuva och hundarna en promenad med Angelica & Felicia. Hälsade på våra hårt arbetande män där de var å jobba hehe och sen gick vi förbi färgargården som brann ner inatt! Så himla tråkigt, det var ju ett supermysigt ställe som alltid funnits! Dessutom tror de att branden var anlagd, fy!! : ( Jag fick ta Tuva i bärselen då hissen som vanligt inte fungera när vi skulle ut. Tog även en rask promenad ensam nu på kvällen, riktigt skönt!!

Tuva ligger o vrider å vänder i sängen fortfarande!! (Kl är 21:44 i skrivande stund). Så trist att de bra sömnvanorna ändrat sig senaste veckan. Hoppas det blir som tidigare snart igen..

Idag köpte vi nya nappar till Tuva. Hon har hela tiden haft mam'S nappar 0-6 månader. Men jag upplever att hon har svårt å hålla kvar dem å tappar dem hela tiden, och så vill hon gärna stoppa in ett finger eller två samtidigt som nappen! Så vi köpte mams 6+ mån för å testa och Tuva verkar föredra dem : ) upplever också att hon har lättare att ha kvar dem i mun! Sugdelen är ju större å rundare på 6+. Hon har rätt stor mun haha! Sen ser själva skölden på nappen väldigt stor ut nu för hennes lilla ansikte haha, men så får det va!! : ) Visste inte om man "fick" börja med större napp innan 6 mån, om det kunde vara skadligt på ngt vis vilket jag eg inte trodde men jag mailade iaf till de som tillverkar mam och fick svar typ direkt

"MAM:s nappar är gjorda efter EU-standardiserade mått, både sugdelen och skölden är litet mindre på 0-6m napparna men visst kan du börja använda 6m+ nappen. Barn är ju olika och en del kväljer av den större nappen medan andra inte får grepp om den lilla. Åldersmarkeringen är generell och ett riktmärke"

Imorgon ska jag träffa Camilla! Vi ska hem till Cilla och få se hennes lilla pojke som är exakt 1 vecka gammal idag! : ) så mys!! Och på kvällen blire grillning!


- Almost over!

Skönt att denna dag snart är över! Har känt mig uttråkad fast ändå inte velat göra ngt, trött och lite nere : (

Tuva har sovit jättedåligt i 2 nätter nu så antar att sömnbristen påverkar humöret en del. Vet inte varför hon sovit oroligt?! Drömmer? Tänder på G? Ngn utvecklingsfas? Hoppas hon sover inatt iallafall..

Trotsade trött och deppigheten på efm och tog en promenad iallafall. Jätteskönt ute å jag tog lite fina kort : ) se nedan!

Imorgon skulle jag träffat Elin men det blev inställt. Blir en promenad med Angelica & Felicia istället, ska ju vara bra väder har jag hört så kanske kan sola lite också?! : )

I måndagskväll fick jag världens migränanfall, spydde å huvudet kändes som att det skulle sprängas! Dagen efter var det borta men jag hade yrsel å mådde lite illa. Det fick mig att fundera. Sist jag hade migrän, då när jag var grymt bakis så fick jag också yrsel å illamående efteråt. Yrseln verkar alltso hänga ihop med migränen... Inte haft så förr men läst mig till att det kan bli på det viset! Hmm... Hoppas slippa migränen på länge nu!!


- Nya tag!!

Fasan vad jag fuskar med kosten just nu! Inte alls bra! Det är så svårt att vara strikt när man reser bort osv. Och idag ska vi på kalas å jag har redan blivit informerad om att det bjuds på smörgåstårta haha ; )

Men jag har även haft sånt enormt sötsug senaste veckan, antagligen pga att jag avvikit från kosten å ätit mer kolhydrater! Annars brukar sötsuget försvinna fort när jag kör LCHF! Så igår slank det ner lite godis hmmmmm...

Låg på - 7 kg men nu har jag gått upp 1 kg ca! Imorgon blir det nya, hårda tag igen!!

- Fina Camilla!

Finaste Camilla, du klär verkligen i din lilla mage : ) så himla fin! Jag är så glad för eran skull, längtar tills er lilla bäbis kommer! Halva tiden har gått nu och resterande halva kommer säkert gå lika fort!

Stort Grattis till Cilla också som tidigt imorse fick sin lilla prins efter en lååång väntan : )

På bilden ser ni fina Camilla (Hoppas det var ok att jag snodde den hihi)

- Sömnvanor

Tuva verkar precis som sin far när det gäller att sova på morgonen! Hon kan ju ligga å dra sig till 11-12 😯 kan ju vara skönt vissa dagar! Men nu har vi bestämt oss för att försiktigt väcka henne runt halv 9-9 för att få bättre rutin på dagarna.

Hon behöver sova middag men skippar det vissa dagar vilket resulterar i ledsen bebis istället! Eller så somnar hon så tätt på "läggdags för natten" och det känns inget bra!

Läst lite bra tips & råd om just sömnvanor! Vi har ju fått till det riktigt bra på kvällarna nu men nu blir nästa utmaning vilan på dagarna. Läste att man ska göra liknade rutiner/saker som vid nattningen så att barnet känner igen och förstår vad som närmar sig! Vi har haft lätta nattningar på kvällarna änsålänge men har man inte det å får styra med en hel del innan ens barn somnar så behöver man inte göra allt man gör vid en nattning innan vilan på dagarna. Man kan göra vissa moment som barnet känner igen iaf!

För oss lär det typ innebära att bara ta det lugnt en stund och ta fram Tuvas snuttis : ) sedan lägga henne i sin säng! Sen om det fungerar lika bra som på kvällen återstår att se ; )

Med barn och allt vad det innebär så får man testa sig mkt fram har jag märkt : ) Alla barn är olika o har olika behov så inget sätt är rätt för alla!

- Sjukstuga!

Ojoj vilka jobbiga dagar vi haft sen i söndags!! Robban magsjuk, Tuva snorig å feber. Jag har klarat mig från allt änsålänge!

Men nu är alla på bättringsväg. Tuva är lite snorig än men ingen feber.

Vi var ju i Västerås tors-lör och där var barnen genomförkylda mm så det kändes eg heldumt å vara där för Tuvas skull men det visste vi inte riktigt innan.

Sitter på balkongen just nu å njuter av vädret! Men inget slår väl gårdagens väder. Shit, det var ju verkligen sommar!! : ) så himla härligt!

Tuvas vaccination gick förresten väldigt bra! Hon blev ju ledsen men det gick över fort <3 fick lite feber på kvällen där också men dagen efter var den istort sett borta! Pluttan..

- Åh neeej!!

Ååh får panik! Robban är magsjuk. Jag har stängt in mig & Tuva i sovrummet men jag hör hur han spyr & skiter hela tiden!! : ( Tycker jättesynd om honom samtidigt som jag känner för å fly härifrån hehe. Tuva måste verkligen klara sig från detta! Helst jag också!!

Vad händer om en liten bebis får magsjuka eg?! Måste ju bli uttorkade mm jättefort...usch

-7cm!!

Förresten!! När jag var hos frissan ifredags så klippte jag bort ca 7 cm!! Har aldrig i mitt liv låtit ngn klippa så mkt på en å samma gång men nu var det dags att tabort allt slitet!! Känner mig korthårig nu haha..

- Hand och fotavtryck <3

Idag har vi gjort hand och fotavtryck också! Inte det lättaste att få till handen då lilla fröken knep ihop den för kung å fosterland med tillslut så ; )


Valborg å massa annat ; )

Grymt skönt det var att krypa ner i sängen nu!! Känner mig helt slut i både kropp & knopp!

Igår var det Valborg och på dan tog jag å tuva en promenad med camilla! Det var trevligt å hennes lilla mage (gravid) är såå fin! Och den växer!! : ) hihi..

På kvällen kom Rikard & Angelica hit m barnen. Vi käkade lite mat å så. Tuva var övertrött, hade inte sovit ngt under dan å när hon väl somnade vilket eg var för natten så skulle vi bege oss till Folkparken för att titta på brasa. Kändes lagom kul att börja flytta över henne till vagnen då när hon äntligen kommit till ro men det gick bra! Det var jättemkt folk i Folkparken. Vi tittade en stund men det kändes ganska meningslöst så vi blev inte så långvariga! När vi kom hem så åt tuva och sen decka hon direkt <3

Idag mötte vi upp Elin m familj och även Carro som var hemma på en snabb visit för att titta på bilkortegen. Vädret var perfekt för att sitta ute..

Imorgon ska mitt lilla hjärta få sina vaccinationssprutor : ( usch!! Tur att pappa Robban ska med o vara den "starka" av oss! Om Tuva mår bra under dagen sen så åker vi mot Västerås redan imorgon efm. Gör hon det inte så väntar vi till fredag med att åka!

Hoppas det kommer gå bra att spendera helgen borta! Det är verkligen lätt att "komma ur" rutiner man har med Tuva när man inte är hemma eller har besök tex har jag märkt! Såklart man måste kunna resa bort osv men man vill gärna inte rucka på de bra rutiner man lyckats skapa. Jag tänker främst på kvällsrutiner å sömnen. Har också märkt att när det blir för rörigt så blir Tuva styrig med maten, vägrar äta eller äter bara skvättar! Jaja det blir nog bra ; )

Puss på er

lillahjartaat.blogg.se

I väntan på dig <3

RSS 2.0