Update om senaste dagarna!

Då var påsken över snart! Gårdagen var trevlig, vi var först på påsklunch hos Robbans mamma och Janne, där var även Robbans syster m barn. Tuva var dock inte så pigg o glad då. Hon hade magont (verkade det som) plus att hon kändes övertrött och kunde inte komma till ro. Det var så rörigt med de andra barnen och hon blev störd hela tiden! Hon åt inte ordentligt heller. Jag kände mig stressad och irriterad över att hennes vanliga rutiner (de få hon har, rubbades).

På kvällen åkte vi till mamma där min bror och Anette var. Vi grillade och drack lite vin/öl och det var sååå gott! Tuva åt som en häst och slocknade för kvällen. Pluttan <3 När vi kom hem åt hon lite till och sov sedan jättebra under natten. Ett mål mat efter 5 h och sen somnade hon om enda till 9 imorse : )

Idag har vi varit ute å gått i det fina vädret, hela 2 timmar! Var lite slut i bena efteråt faktiskt : )

Inatt sover Tuva i sin säng för första gången! I vårat rum såklart. Innan har hon legat i sitt babynest mellan oss. Jag tycker det är så mysigt så det känns lite ledsamt : ( men det blir bäst i längden! Och hon ligger ju i sin säng precis bredvid mig hehe. Men hon ligger fortfarande i sitt nest - det borde vara en trygghet för henne att vi bara flyttat över det till sängen! Hon har ju trots allt sovit i det i snart 8 veckor och sängen är ju fortfarande så stoor för henne : ) Hoppas på att hon sover bra inatt och att det ska funka!!

Själv ligger jag tätt intill Robban på hans arm, och det var ju inte igår hihi <3

Sov gott med er! Och förresten, jag har inte ätit en enda godisbit under påsken! Det tycker jag är duktigt gjort ; ) Imorgon har 3 v med lchf gått och det är dags för vägning!!

Hjälplös : (

Vad hjälplös man känner sig när lillan är hysteriskt ledsen och ingenting hjälper! Senaste dagarna har varit lite jobbiga. Inte hela dagarna men stundvis.

Men jag tror det är magen som spökar! Stackars min lilla älskling! Önskar det gjorde ont på mig istället <3 hoppas det blir bättre snart..

Idag har vi varit hos Emelie en sväng. Satt ute på deras baksida o drack kaffe i solen, hur skönt som helst! Vi valde att sitta ute också då hennes tjejer var lite sjuka, förkylda mm. Men eftersom vädret varit helt underbart idag så var det bara skönt : ) Sedan tog jag å lillan en promenad hem, tog ca 50 min tror jag! Lillan sov och jag brände fläsk hehe..

Hoppas natten blir bra här! Sov gott!

Älskade du <3

Älskade unge, du är det finaste vi har! <3

Snart helg! : )

Trött mamma här idag. Har tvättat världens berg med tvätt, vikt hälften och har hälften kvar. Robban är å hjälper min brorsa med en grej så ska ta tag i resten av tvätten när han kommer annars blir den bara liggande i flera dagar hehe.

Men just nu vill min lilla tjej ha sällskap så jag gosar med henne sålänge <3 Vi ligger i sängen å tittar på Sofias Änglar! Brukar inte se det programmet då jag blir så ledsen av att se det : ( men nu var det på så jag småkollar lite...

Mamma kom hit på fm. Jag fixade lchf-räkmacka åt oss - mkt gott! Se bild nedan..

Och på efm kom Sandra och barnen hit på en fika o lite bus. Eric hade köpt vattenfärg å målade fina teckningar åt mig & Robban! : ) Han är så söt!! Sandra säger att han vill ringa till oss hela tiden, å att vi ska hämta honom o så säger han att han älskar oss haha <3 Lilla gubben...

Imorgon ska vi ev till C & L och äta middag tillsammans med dem och Sandra å barnen : ) På lördag ska vi hem till Angelica & Rikard, käka tacos å umgås. Ska bli kul å se hur mkt det skiljer storleksmässigt på Tuva och Felicia nu :D Felicia är lite mer än 3 månader..

Ha en trevlig torsdagskväll, imorgon är det freeedag ; )




Förlossningsberättelse!

Måndagen den 4:e februari (38+1) hade jag tid hos min barnmorska, vanligt besök. Men idag bad jag Robban följa med då jag var lite orolig sen gången innan då bebis hjärtljud var lite för höga och jag blev uppskickad till förlossningen för att mäta kurva mm. Besöket gick bra men jag berättade att jag hade misstankar om att det "sippra fostervatten". Var ju inte alls säker på att det var det men tog upp det iallafall då jag som sagt inte visste vad det var för "blött, genomskinligt, precis som vatten" som kommit med jämna mellanrum senaste veckan.
 
Blev då skickade till förlossningen för att kolla upp detta för säkerhet skull. Först fick jag ligga å mäta kurva i nästan en timma. Min rygg höll på att gå av kändes det som men det var bara att stå ut. Sedan kom en läkare in och gjorde en vaginal undersökning, inte det roligaste att Robban satt bredvid där när man skulle  slänga upp bena brett isär men sen tänkte jag att "Vafan, han ska ju vara med om en hel förlossning så vad är detta" haha.
 
Hon kunde inte se att jag läckte ngt fostervatten. Skönt! Hon tittade även med ultraljud på magen och det fanns fint med fostervatten. Bra, tack och hejdå för idag!
 
Samma kväll var Robban iväg på bio och jag var hemma och styrde. Runt 20-21 nångång var jag trött och la mig i sängen. Började då känna lite smått som mensvärk, inte farligt ont utan bara lite molande. När jag gick på toa så såg jag lite blodblandade flytningar typ. Slemproppen? Började jag undra?! Molvärken höll i sig och jag tänkte att detta är väl förvärkar. Robban kom hem, vi la oss - han somnade direkt!
 
Det gjorde INTE jag! Värken blev värre å värre, starkare å starkare. Tänkte fortfarande att det här måste vara förvärkar (hade inte haft det innan vad jag hade känt iaf). Kände inte att det var så farligt att jag behövde väcka Robban men ändå, faan vad ont det hade börjat göra. Smärtan försvann i några minuter för att sedan komma tillbaka i allt mellan 30 sekunder till 1,5 min.
Jag laddade ner en värk-app för att lättare kunna kolla hur tätt "värkarna" som jag fortfarande trodde var förvärkar kom. Det var allt mellan 4-12 minuter emellan.
 
Jag sov inte en blund på hela natten jag klockade värkar och försökte andas och när Robbans klocka ringde på morgonen så berättade jag att jag hade jävligt ont, har haft heela natten och att jag inte riktigt vet vad det innebär. Jag sa till honom att du får nog lämna hundarna till din mamma. Inte för att jag trodde ngt var på gång så men för att jag hade så ont att jag aldrig skulle klarat o sköta dem o gå ut med dem under dagen.
 
Mamma och Robban sa åt mig att ringa upp till förlossningen. Mamma sa att det är ju värkar du har!! Sagt och gjort. Jag berättade att värkarna kom mellan 4-9-10 minuters mellanrum. Och hon ställde massa frågor innan hon sa att hon ändå inte tyckte att jag lät "så påverkad" utav värkarna. Vi bestämde att jag skulle vara hemma, äta, ta ett bad, panodil och försöka vila och återkomma om värkarna blev tätare eller ngt annat!
 
Jag bada i kanske 5 min, stod inte ut! Sedan låg jag i sängen och vred mig i smärtor, försökte andas!! Vred mig i smärtor, försökte andas!! My good, jag var helt slut och bad till gud att jag skulle få sova bara en liten liten stund! Men nej!
 
Robban ringde hem flera ggr under dagen och frågade hur det gick. Det gååår, men det gör ont! Och så tjöt jag nog lite då och då tror jag. Robbans syster frågade om hon skulle komma över som sällskap ifall jag var lite orolig eller så men jag ville bara vara ifred, koncentrera mig på mig själv liksom. Den enda jag kände att jag skulle vilja ha där isf var mamma men hon låg hemma med nygipsad fot och skulle ändå inte varit till ngn större hjälp ; )
 
Robban ringde runt 16 tiden när han var på väg hem från jobbet och då började det bli så illa att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Vi bestämde att när han kom hem skulle jag ringa upp till förlossningen igen.
 
Runt 17 tiden ringde jag, nu hörde de på mig att jag var "väldigt påverkad" av värkarna och jag fick pausa i samtalet med kvinnan jag pratade med för att andas mig igenom värkar flera ggr. Hon tyckte vi skulle komma upp för en koll för att se om ngt var på gång..
 
Robban åkte iväg å handlade lite "matsäck" ifall det skulle bli så att vi skulle bli kvar där uppe. Jag tog en dusch (fattar inte hur jag orka) och när Robban kom tillbaka igen så började vi packa väskan till förlossningen tillsammans. Jag gick där och kved, fick stanna upp heela tiden å luta mig mot ngt för att andas mig igenom värkarna. Robban frågade om han skulle packa ner kameran men jag svarade - "Nä skit i den, vi kommer ändå få åka hem igen". (Tur att han inte lyssnade på mig utan packade ner den ändå).
 
Bilresan upp till förlossningen gick jättefort, 7 min kanske. Men fan så ont det gjorde att sitta där i bilen, gupp här å där!!
 
Väl där var klockan 18:30 och vi fick gå in i ett undersökningsrum. Jag fick lägga mig på den där stenhårda sängen för att mäta kurva. Seriöst kände jag, ska jag ligga still här på en stenhård "mer bänk än säng" när det gör så ont att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Japp, det skulle jag! Jag kramade Robbans ena hand och sängkanten med den andra stenhårt när värkarna kom!!!
 
Efter ctg:n så skulle de (barnmorskan och en studerande) känna efter om jag öppnat mig ngt. Barnmorskan började men sa ingenting då den studerande skulle få chansen att känna och ge sin bedömning först eftersom hon var där för att lära sig. Jag kände bara - skynda påå,  jag vill inte att 100 pers ska hålla på där nere på mig!
 
- OJ! Säger den studerande.  - Jag tycker det känns väldigt fint härinne, jag skulle nog säga att du är öppen runt 7 cm. Barnmorskan håller då med och säger att det stämmer och det blir ingen hemgång för oss,  jag ska ordna ett rum åt er för nu ska ni snart ha barn (Jag ryser när jag skriver detta).
 
Vaaa?! Jag började störtgråta, dels för att det ändå kändes så oväntat. Det var liksom 11 dagar innan BF, jag hade haft sååå ont men trodde ändå att värkarna skulle vara värre (om det ens är möjligt haha?) och sen började jag ju bli nervös när jag insåg att förlossningen verkligen hade startat..
 
Vi fick ett rum, jättemysigt faktiskt! Jag gick omkring lite, hängde mig med överkroppen mot sängkanten, andades och frågade den studerande som skulle vara med oss var den som skulle förlösa mig?! Hon svarade att tyvärr så slutar jag kl 22 så jag kommer inte hinna vara med. Synd tyckte jag faktiskt då hon var jättego och fanns med oss i rummet hela tiden. Sedan frågade hon om jag hade funderat på ngn smärtlindring?
 
Jag hade ju tänkt på eda, men när hon gick igenom allt vad Eda innebar. Jag skulle vara tvungen att mäta kurva hela tiden, gå å kissa när de sa till mig osv för att se att allt fungera som det skulle så kände jag bara - Nää, jag orkar inte! Jag vill bara få vara ifred haha. Så jag sa att jag skulle avvakta. Lustgas då frågade de mig? Näää, jag mår alltid illa så lätt och spyr, jag kommer göra det direkt av lustgas svarade jag. Men testa tyckte dom, mår du illa så slutar du och då går det ur kroppen direkt. Efter lite övertalning så gav jag mig och bestämde mig för att testa. Först var jag jättefeg och använde den inte som jag skulle. Men när jag sen väl hade börjat och fått fnurr på hur det funka - Då släppte jag inte den där masken!! Haha, fyfan så härligt med lustgas!!
 
Innan jag försvann in helt i min egen värld med lustgasen så berättade jag för Robban hur det kändes. Jag minns bara att jag sa att det kändes som att man var dyngfull och sen började jag asgarva! :D
 
Nu kom värkar heela tiden, tätt tätt. Jag körde på med lustgasen, hörde folk i rummet men dom kändes ändå såå långt borta på ngt sätt. Sedan hörde jag barnmorskan, hon sa: -Emelie, nu har du ingen värk så tabort lustgasen och andas lite vanligt luft nu" Hahaha
 
De tjatade på mig flera ggr att ta av mig mina kläder och sätta på mig sjukhusrocken "Mmm, snart" svarade jag flera ggr. Jag samlade kraft för att orka ta mig upp! De sa även till Robban att tjata på mig att dricka hela tiden. Jag var ju totalt slut eftersom jag varken kunnat sova eller ens vila lite på hela natten eller dagen + att jag inte hade ätit ngt!
 
Sedan gick den studerande tjejen iväg och hämtade en såndär pilatesboll och en förlossningspall som hon tyckte jag skulle testa för det skulle hjälpa bebisen att komma ner mera. Jag ville inte, vill bara vara ifred fortfarande. Så jag sa bara "Mm snart" haha.
 
Helt plötsligt känner jag bara vääärldens tryck i hela kroppen! Bara ngn minut efter att hon sagt att jag borde testa bollen och det! Och här har jag inte ens bytt om än. Jag släpper lustgasen och säger att jag tror jag måste krysta, det trycker på som bara den.
 
Barnmorskan och den studerande svarar - Ja men ta av dig byxorna och på med rocken nu så får vi se om det hänt ngt mer! Sagt och gjort
 
-Ooj, nu får vi skynda på du är helt öppen och det är dags !
 
Krystvärkar i 10 minuter  och sen kom vår lilla prinsessa ut, skrikandes och alldeles underbar direkt upp på min mage <3 heeelt obeskrivlig känsla! Jag & Robban bara tittade på varann och grät! Vi kom alltså in till förlossningen 18:30, fick vårat rum kl 19 och 20:45 var hon ute : ) Jag fick väldigt mkt beröm och fick höra att jag varit grymt duktig hemma på egen hand! En rolig grej mitt i krystvärkarna var när barnmorskan säger "Du är jätteduktig Emelie, du förtjänar en stoor stjärna". Och jag helt hög på lustgas hör ngt helt annat och frågar halvgråtandes "Vaaa? Ska jag få en jättestoor bebis???" Hahahah...
 
Förlossningen är det häftigaste jag varit med om och jag vill LÄTT göra om det. Jag tycker inte smärtan var så hemsk det var bara en såå mäktig upplevelse. För mig var värkarbetet jag stod ut med hemma så mkt värre än själva förlossningen. Och för mig räckte lustgasen och hjälpte jättebra. Jag la till och med ifrån mig lustgasen precis innan Tuva kom (barnmorskan tyckte jag skulle vara "helt klar i huvudet och med" precis sista biten) och det gick jättebra!
 
ÄlsklingsTuvan 5/2-13 klockan 20:45
3560 gram och 50 cm lång <3
 

- Pic's

Bild på Jessica och Tuva och så en på söta Elvira <3

~ Ny vecka

Ny vecka, nya tag. Idag har det gått en vecka sen jag började med Lchf och vågen visar minus iallafall så det är bara fortsätta å kämpa på : ) det svåraste av allt är att hinna med å äta!!

Idag har vi haft besök av Jessica och sötaste lilla Elvira på 13 månader. Hon är såå go och i sån himla mysig ålder! Världens gladskit : ) Tuva fick fina presenter, ska ta en bild å visa er imorgon!!

Nu ikväll har vi varit hos Robbans syrra en sväng, gosat med Tuvas kusiner som blir såå glada när vi kommer hehe.

Tuva har förresten börjat med en ny grej när hon ska sova. Då ska hon ha snuttefilten för ansiktet , hon är såå söt! Men jag blir lite nojjig, gillar inte att filten täcker mun å näsa så när hon somnat lyfter jag bort så filten bara täcker ögonen hehe <3

Imorgon ska jag göra klar förlossningsberättelsen! Och dela med mig till er som vill : ) Nu ska jag passa på å sova medan Tuva gör det!

Förlossningsberättelsen snart klar!

Ja nu är den snart klar, ska bara läsa igenom den och lägga in lite bilder : ) för er som är intresserade alltså!

Nu är vi på väg till Söderköping. Vi ska kika in i en klädbutik (barn) en sväng och sen ska vi hälsa på Elin m familj.

Tuva börjar bli stooor, strl 50 i överdelar börjar bli korta. Iallafall i denna dress på bilden som jag älskar!! Eller ja, mest färgen jag älskar :D

Slappardag!

Det har varit en mycket bra natt. Tuva åt vid 20:30 och somnade kort efter. Vid 2 kollade jag på klockan och blev lite chockad över att hon inte vaknat tidigare å gråtskrikigt som hon brukar då maten helst ska serveras på 2 röda!! Hon började kort efter röra lite på sig men jag kunde i lugn och ro gå å göra mat och efter det byta blöja! Sen åt hon, rapade lite och somnade om direkt!

Började röra på sig igen vid 6:30 men utan gråt & skrik även denna gång : ) fick mat, var vaken ngn timme och sen somna vi båda om en stund..

Igårkväll fick Tuva äntligen träffa sin fina faster å sina kusiner från Västerås : ) imorgon ska vi följa med dem till busfabriken! Då får faster passa Tuva lite så jag kan leka med grabbarna :D Elin ska ev följa med också, hoppas!

Idag har vi en slappdag, Robban ska jobba sent också. Tråkigt men välbehövligt ekonomiskt ; )

3:e dagen men LCHF kost också, känns bra såhär långt och jag hoppas på bra resultat som sist!! Igår blev det även en långpromenad med mami och tuva..

Stora tjejen!

Jag hade lite fel ang lillans vikt och längd, hon hade växt mer än min gissning ; )

4310 gram visade vågen och 56 cm lång var hon! Skruttungeee vad du växer! Men det är bra!! : )

Älskar mina hjärtan, Tuva & Robban <3

BVC !

Nu är pluttan nymatad, nybytt och nöjd! Nu hoppas vi kunna somna om en stund innan vi ska iväg till BVC : )

Jag gissar på att lillan är ca 54-55 lång och väger 4240 - vi får se sen : )

Nybadad!

Min lilla älskling <3

Mysig kväll i huvudstaden <3

Nu är vi i Stockholm och har haft en underbar kväll hos Carro & Peter med god 2-rätters middag och lite vin. Pratat gamla minnen och skrattat ihjäl oss :D

Tuva sov bilresan hit men så stanna vi en sväng på Nacka forum för att kolla lite kläder mm och det gick väl sådär. Först var lillan hungrig, sen bajsa hon och sen skrek hon haha. Lite inre stress blidde det och vi blev inte så långvariga utan fortsatte hem till Carro & Peter istället.

Nu har vi hoppat i säng och jag hoppas Tuva vill sova snart! Imorgon bitti blir det tidig frukost tillsammans och sen åker Carro & Peter till Norrköping för att fira hennes mormor. Vi har deras lgh över helgen så vi kommer ta det lugnt här hemma och sedan åker vi till pappa en stund innan vi sen åker tillsammans till lokalen för att fira farmor!

Har lånat en outfit av Carro - thank u!! Slipper jag mina tråkiga trasor hehe..

Aja sov gott! : )

Trött?!

Och jag är nog lite trött i huvudet för jag ser nu att jag lägger upp samma bilder i flera inlägg hähä c(=

1 månad <3

Fast lillan är väldigt "snäll" man benämner ju inte barn så men ni förstår vad jag menar. Hon är inte spec skrikig/ledsen osv (ÄNSÅLÄNGE) så har jag känt att man inte hinner med mkt alls förtillfället..

Att hinna sminka sig, fixa håret mm är liksom inte prio 1 just nu ; )

Men just idag har jag faktiskt hunnit med saker. Promenad med hundarna, ätit frukost (kors i taket), varit hos min löneassistent och fixat med papper igeen, och sen vi kom hem därifrån så har lillan sussat så gott i vagnen så jag har hunnit rensa och få ordning i min garderob som såg ut som ett bombnedslag!! Och på tal om kläder, jag har fan inga kläder känner jag, inga fina! Bara massa skit känns det som! På måndag börjar mitt nya, nyttiga liv och när jag når mitt mål ska jag fan byta ut en hel del i garderoben!!

Och mitt mål förutom viktminskning är att börja använda jeans!! I gymnasiet och innan det så gick jag jääämt i jeans! Nu är det typ det värsta jag vet och jag bor i tights, vilket jag tröttnat som fan på!! Så ja - Börja använda jeans igen är mitt mål!! Tänker inte köpa några än, eftersom jag absolut inte är i önskad size nu , men sen sen sen : )

Tillbaka till det här med tid! Jag har hunnit dammsuga och damma också. Om en stund kommer Robban och då ska vi till hans mamma å lämna våra hundar. Dom ska bo där ihelgen då vi åker till Sthlm imorgon - ska bli så kul! Imorgon ska vi umgås med Carro å Peter och äntligen få se deras fina lägenhet! På lördag ska vi träffa min släkt och fira min farmor i en lokal - hon fyller år idag! Ska bli kul att dom äntligen får träffa Tuva också : )

Ikväll ska vi till min mamma som också fyller år idag och fira henne lite : ) älskade mami <3

Ja, dagarna går och det är fort också! Lillan blev ju hela 1 månad i tisdags <3

~ Långpromenad i solen ~

Inatt sov Tuva nästan 5 timmar utan avbrott för mat eller ngt annat. Så härligt det kändes å vakna innan hennes matskrik å upptäcka att klockan var mkt mer än vanligt hihi : ) trots lite extra sömn inatt så var jag dödstrött imorse, så efter matning somna vi om å låg och drog oss enda till 11 - så skönt!

Sen gjorde vi oss redo för en lång promenad. Vi gick i en timma och 10 minuter, skönt för Vidar att få rastas ordentligt också! Tuva bröt ihop precis innan vi var hemma, upptäckte direkt när vi kom hem att hon bajsat/höll på så det var nog därför! : )

Nu har jag nyss ätit en tonfisksallad som jag slängde ihop! Första jag åt idag så det blev både frukost och lunch. Man hinner inte riktigt med sig själv alla ggr längre hihi. Tuva somna precis och jag funderar på att vila en stund jag med. Men först måste jag ringa några tråk/viktiga samtal..

Already !

Söndag already. Idag har vi bara varit i väg och handlat en sväng. Kikade in på Dollarstore i Söderköping då vi aldrig varit där. Mkt billigt : ) köpte lite smått, tandborstar, våtservetter mm.

Om en stund kommer min morbror m familj. Fika å hälsa på Tuva : )

Tuva verkar lite täppt då å då. Inte hela tiden men det kommer ibland. Då får hon lite koksalt å det verkar lätta upp, som tur är. Hoppas det inte blir värre!

Hoppas alla har en fin & solig söndag!

Mitt allt <3

Jag älskar dig så det gör ont!!

lillahjartaat.blogg.se

I väntan på dig <3

RSS 2.0