- Sömnvanor

Tuva verkar precis som sin far när det gäller att sova på morgonen! Hon kan ju ligga å dra sig till 11-12 😯 kan ju vara skönt vissa dagar! Men nu har vi bestämt oss för att försiktigt väcka henne runt halv 9-9 för att få bättre rutin på dagarna.

Hon behöver sova middag men skippar det vissa dagar vilket resulterar i ledsen bebis istället! Eller så somnar hon så tätt på "läggdags för natten" och det känns inget bra!

Läst lite bra tips & råd om just sömnvanor! Vi har ju fått till det riktigt bra på kvällarna nu men nu blir nästa utmaning vilan på dagarna. Läste att man ska göra liknade rutiner/saker som vid nattningen så att barnet känner igen och förstår vad som närmar sig! Vi har haft lätta nattningar på kvällarna änsålänge men har man inte det å får styra med en hel del innan ens barn somnar så behöver man inte göra allt man gör vid en nattning innan vilan på dagarna. Man kan göra vissa moment som barnet känner igen iaf!

För oss lär det typ innebära att bara ta det lugnt en stund och ta fram Tuvas snuttis : ) sedan lägga henne i sin säng! Sen om det fungerar lika bra som på kvällen återstår att se ; )

Med barn och allt vad det innebär så får man testa sig mkt fram har jag märkt : ) Alla barn är olika o har olika behov så inget sätt är rätt för alla!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

lillahjartaat.blogg.se

I väntan på dig <3

RSS 2.0