Uppdatering om Tuva : )

Jag skulle väl ljuga om jag säger att jag inte hinner med bloggen. Ett inlägg då o då skulle jag kunna klämma in men lusten har helt enkelt inte funnits..

Tänkte göra en liten uppdatering om Tuva! : )

Imorgon blir hon hela 6 månader. Sist vi var på BVC var ibörjan på Juli och då vägde hon 6800 g och var 64 lång om jag minns rätt. Vi ska dit på torsdag för läkarundersökning och då blir det vägning å mätning igen. Men jag skulle tippa på att hon väger ca 7600-7800 g och är 67 lång. Vild gissning, uppdaterar er efter BVCbesöket med exakt svar !

Hon har sedan juni nångång, omkring 4 månader alltså vänt från rygg till mage och det går i en himla fart. Att vända tvärtom har dock tagit tid och det var först i fredags som hon kom på hur man vänder tillbaka från mage till rygg : ) duktig tjej!

Tuva har aldrig varit ngn storätare och började krångla med ersättningen redan vid 4 månader. Vi har trugat och försökt på alla möjliga sätt att få i henne men hon tycker helt enkelt inte att det är kul längre. Vid 4 mån började vi med smakportioner och gröt. Ibörjan slank det ner ett par skedar av gröten bara men hon tyckte ändå det var "kul" med mat. Efter rådfrågning hos BVC ang ersättningen, att hon inte vill ha längre så sa BVC åt oss att börja introducera mera mat..

Så sedan ca 5 månader så äter Tuva mat. Och hon älskar det!! En dag brukar se ut typ såhär:

Mellan 05-07:30 nångång ersättning
09-09:30 En portion gröt med lite frukt
13:00 lunch i form av mat och sedan frukt dessert
16-17 middag i form av mat + dessert
19:00 Ersättning

Försöker att erbjuda ersättning nångång under dagen också då jag inte tycker att hon dricker så mkt vatten än.

Igårkväll innan tuva skulle sova fick hon dock testa välling istället för ersättning. Och det sluka hon hur snabbt som helst. Ersättningen brukar ta lång tid för henne att få i sig, hon har dessutom minsta nappen på flaskan för att hon kräks om det kommer för fort. Men vällingen med större napp åt hon snabbt å lätt upp och somnade sedan gott : ) likaså imorse när hon vaknade tidigt!

Hon har följt sin kurva jättefint hela tiden så det har inte varit nåt konstigt eller ngt vi behövt oroa oss över ang ersättning å mat. Men som mamma/pappa så blir man ändå orolig när ens små inte äter som man tycker att de borde osv ; )

Tidigare så somnade hon runt 20-tiden om kvällarna och sov till mellan 6:30-7:30 då hon käkade och sedan oftast somnade om. Nu somnar hon tidigare om kvällarna, hänt att hon somnar straxt efter 18 men vanligast är runt 19-tiden. Och då brukar hon vakna runt 06-06:30.

Sover en kortis på typ 30 min på förmiddagarna och sen en längre stund på efm. Oftast 14-16..

Pigg å glad tjej oftast : ) tycker dock att hon börjar bli lite mammig och pappig på senaste. Hon har sedan 1 vecka tillbaka börjat sova i sitt eget rum å såhär långt så har det fungerar jättebra!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

lillahjartaat.blogg.se

I väntan på dig <3

RSS 2.0